Nyitó oldal

Megújult formában 2020. november 1-jén újraindult a a http://www.tisztessegesadatkezeles.org weboldal (korábban a www.tisztessegesadatkezeles.hu címen volt elérhető). A költözés kisebb zökkenőkkel történt meg, ugyanis a korábbi szolgáltató a doménnevet nem volt hajlandó átadni. Némi tanakodás után a doménnév változtatás mellett döntöttem. Ez most legalább újabb tíz évre megoldja a weboldal elhelyezését.

Az oldal mögött álló szoftver lehetővé teszi azt, hogy a tartalmat némileg rendezettebb módon lehessen elérni. A jobb oldalon a cikkek is főbb témakörök szerint, illetve a letöltések (általában PDF állományok) is témakör szerint csoportosítva érhetők el.

Új lehetőségként szeretnék videókat és hangfelvételeket is közzé tenni az egészségügyi adatok védelméről, illetve linkeket, tematikus gyűjtéseket. Szeretnék készíteni tájékoztató videókat is, amelyek a képernyőn magyarázzák el az Interneten elérhető szolgáltatások működését.

 

 

Hozzászólási szabályok

 

Szakmai hozzászólásokat szívesen fogadok. A kommenteléshez azonban be kell jelentkezni. A Kapcsolat menü segítségével kérhetnek a felhasználók belépési azonosítót. Ezt bármely természetes személy kap, amennyiben kéri. A hozzászólások során kerüljük a személyeskedést, törekedjünk a tárgyilagos és nyugodt hangnemre. Kerüljük el pártpolitikai szempontok emlegetését, koncentráljunk az információs önrendelkezési jog megvalósulásával kapcsolatos hiányosságok megvitatására.

Dr. Alexin Zoltán

 

 

Jan Nepomucky na Karlove moste

Nepomuki Szent János szobra a Károly hídon Prágában. (Forrás: wikimedia.org, Creative Commons License Ludek, CC BY-SA 4.0)

Nepomuki Szent Jánost néhány adatvédelmi szakember az adatvédelem védőszentjének tartja, mivel a krónikák szerint IV. Károly császárnak nem volt hajlandó felfedni a gyónás során rábízott titkot, amiért az kivégeztette. Ha érdeklik a történet részletei itt találja őket.