Nemzetközi adatvédelmi jogi összehasonlító weboldal

A DLA Piper nemzetközi jogi iroda, amelynek a világ mintegy harminc országában van képviselete készített egy angol nyelvű weblapot, amely a fejlett országok adatvédelmi jogszabályait hasonlítja össze páronként. (2014. február 20.)

A DLA Piper cég 4200 ügyvédet foglalkoztat szerte a világon, Amerikában, Ázsiában, a csendes-óceáni térségben, Európában és a Közel-Keleten. A világ vezető, multinacionális cégeinek adnak jogi tanácsot, illetve képviselik őket peres ügyekben szinte bármelyik országban.

Az információáramlás, az adatvédelem jogi szabályozása az egyes országokban eltér, ezért érdemes felkészülni előre amikor egy cég irodát szeretne nyitni pl. az Arab Emirátusokban. A DLA Piper által készített összehasonlító oldal az Interneten elérhető. Két kiválasztott országban az ott érvényes jogi szabályozás tizenöt fontos tulajdonságát tudjuk egymás mellett tanulmányozni. Jelenleg hetvenkét ország adatait tartalmazza az weboldal.

Azok számára, akik inkább off-line módon, olvasgatva szeretnék megismerni az egyes országokat az összegyűjtött információk egy PDF formájú elektronikus dokumentum formájában le is tölthetők. Tapasztalhatjuk, hogy bár az EU-ban azonos elvek mentén kellene kialakítani a jogi szabályozást, mégis jelentős különbségek vannak az egyes országok között.

Az összehasonlító weboldal elérhetősége honlapunkon a Hasznos linkek között is megtalálható.

Dr. Dósa Imre

Szeretnék hozzászólni

Vélemény, hozzászólás?