Egészségügyi adatvédelemről szóló YouTube videók

Olvasóim szélesebb körű tájékoztatása érdekében elhatároztam, hogy adatvédelmi témájú videókat készítek, amelyeket a YouTube.com portálon osztok meg. A nagyjából tíz részesre tervezett videó sorozat epizódjai a Videók és hangfelvételek menüben találhatók, a videók között. (2021. április 10.)

A háttérben Powerpoint diákkal illusztrált videók témakörei több érdekességet tartogatnak. Bemutatják, hogy milyen utakon áramlanak az egészségügyi adatok különböző állami hatóságokhoz, milyen internetes hozzáférési lehetőségeink vannak a rólunk szóló adatokhoz, elmagyarázzák az internetes portálok működését, a polgárok beavatkozási lehetőségeit.

A polgárok hozzáférhetnek a társadalombiztosítás által kezelt adatik egy részéhez, és korlátozhatják ezeknek az adatoknak a hozzáférhetőségét, továbbá az állami egészségügyi adatokat tároló informatikai rendszerhez, az EESZT-hez. Mivel az állam semmilyen tájékoztatást sem ad az EESZT természetéről és hatásairól – ezt az űrt is igyekszem pótolni.

Igyekszem az egészségügyi adatok áramlásának komplex ökonómiai rendszeréről is tájékoztatni a polgárokat, ugyanis ezt az állam titokban tartja, a polgárok nem szerezhetnek tudomást arról, hogy az adataik milyen üzleti körök, kutatóintézetek felé áramlanak, milyen érdekek mozgatják a folyamatokat egy olyan irányba, ahol a polgároknak semmilyen eszköze nincs arra, hogy felügyeletük alatt tartsák, arra meg főleg nem, hogy befolyásolják a tőlük fosztogatással, hathatós állami kényszerintézkedéssel megszerzett adatok további sorsát.

Úgy vélem, hogy a kényszerintézkedés alapján működő EESZT a legjobb példája annak, ahogyan az állam szétrabolja, kifosztja és megalázza a polgárait egy végtelenül embertelen és perverz kukkoló rendszerrel. Itt lenne az ideje, hogy a polgárok tegyenek valamit ellene, hogy ne kelljen a gyerekeiknek egy orwelli rémálomban tölteni a napjaikat.

Dr. Alexin Zoltán

Szeretnék hozzászólni

Vélemény, hozzászólás?